در زمان خرید یک کابینت سه فاکتور اصلی وجود دارند که با در نظر گرفتن آن ها باید اقدام به خرید کابینت ها نمود. سبک خانه و آشپزخانه شما، جنس و متریال به کار رفته در ساخت آن و در نهایت بودجه ای که برای خرید کابینت در نظر گرفتید. تمامی این عوامل باعث می شوند که شما یکی از کابینت ها را انتخاب کنید. در این مقاله به این موضوع می پردازیم که آیا کابینت ام دی اف خوبه و در چه شرایطی باید آن را انتخاب کرد؟
در حدود 10 نوع کابینت وجود دارد که متداول ترین و پراستفاده ترین آن کابینت ام دی اف است. این کابینت ها به دلیل قیمت مناسبی که دارند و در کنار ظاهر خوب بسیار پرطرفدار بوده و انتخاب اول هر کسی می تواند باشد. البته نوع خاصی از این کابینت ها وجود دارند که با متریال با کیفیت و به شکل خاص و ویژه ای ساخته شده اند به همین دلیل از لحاظ قیمتی ممکن است با مدل هایی چوبی نیز رقابت کند. برای همین ممکن است این سوال برای شما مطرح شود که آیا کابینت ام دی اف خوبه؟
کابینت هایی هم وجود دارند که بدنه آن ها از ام دی بوده اما روکش چوب دارند. این کابینت ها به دلیل انعطاف پذیری که خاصیت چوب است از لحاظ دوام بهتر بوده و عمر بیشتری دارند به همین دلیل اگر تمایل به خرید کابینتی با قیمت مناسب تر نسبت به چوب و دوام و کارایی بیشتر نسبت ب ام دی اف دارید این نوع بهترین گزینه برای شما است.
ماده اصلی که در ساخت کابینت ام دی اف استفاده می شود نئوپان است که بر روی آن روکشی وجود دارد.
مزایای ام دی اف
مزایای کابینت ام دی اف بسیار زیاد بوده به همین دلیل است که بسیاری از افراد تمایل زیادی به استفاده از آن دارند. البته از معایب کابینت ام دی اف نیز نمی توان چشم پوشی کرد و برای انتخاب باید هر دو را در نظر بگیرید که در ادامه به تفصیل آن می پردازیم.
- تنوع طرح و رنگ
- مقاومت بالا نوع مرغوب آن
- عایق صدا
- قیمت مناسب و مقرون به صرفه
- امکان ناظافت آسان
- مناسب و کمک کننده به محیط زیست به دلیل وجود خرده چوب در آن
معایب کابینت MDF
- وجود انواع بی کیفیت
- تشخیص نوع مرغوب از نامرغوب برای افراد غیر متخصص
- مقاومت پایین در برابر رطوبت به همین دلیل مناسب مناطق مرطوب و اطراف سینک نمی باشد.
- امکان شل شدن پیج ها و اتصالات
- احتمال باد کردن کابینت در صورت نفوذ آب به بافت آن وجود دارد.
رنگ های کابینت های ام دی اف
در ساخت کابینت های ام دی اف از دورنگ پولیشی و پلی اورتان استفاده می شود.
پولیش نوعی از خمیر است که بر روی چوب، پلاستیک و شیشه اسپری می شود. سپس از انجام پولیش با کمک رنگ پلی اورتان سطح کابینت بسیار براق و درخشان خواهد شد. همان طور که گفته شد بدنه اصلی این کابینت ها از ام دی اف است که به وسیله دستگاه CNC برش می خورند و طرح دلخواه روی آن حکاکی می شود.
از معایب رنگ های پولیشی و پلی اورتان می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- قیمت بالا
- محیط ایزوله دور از گرد و غبار
- سخت بودن فرآیند کار
ورق های ام دی اف
ورق های به کار رفته در ساخت کابینت های ام دی اف نیز تاثیر زیادی در کیفیت آن دارد. این ورق ها در 11 دسته کلی وجود دارند که در زیر به معرفی آن ها می پردازیم.
- ام دی اف خام
- نازک
- ضخیم
- با فرمالدئيد کم
- چگالی بالا
- چگالی پایین
- مقاوم در برابر حرارت
- مقاوم در برابر رطوبت
- مقاوم در برابر حشرات و قارچ
- تزئینی
- قالب گیری شده
کابینت ساز متخصص ام دی اف
یکی دیگر از موارد تاثیرگذار در کیفیت و زیبایی کابینت های ام دی اف سازنده و اجرا کننده آن می باشد. یک کارگاه و یا یک شخص کابینت ساز اگر بهترین و زیباترین ظرح ها را قبل از ساخت کابینت طراحی کند و هر چقدر که از مواد و متریال درجه یک نیز استفاده کند اما اگر در زمان ساخت از مهارت و دقت خوبی بهره مند نباشد تمامی کارهای انجام شده بی فایده خواهد بود.
بسیاری از افراد دچار این اشتباه می شوند که برای سفارش کابینت خود از متریال درجه یک استفاده می کنند در مقابل برای کاهش هزینه ها کار خود را به یک فرد غیر متخصص می سپارند. در نتیجه تمام هزینه ای که برای مواد نیز شده است از دست خواهد رفت. پس همانطور که می دانید کار را باید به فردی سپرد که علاوه بر ذوق هنری براس ساخت کابینت از عملکرد دقیقی نیز برخوردار باشد.
نگهداری و نظافت MDF
